2011. július 20., szerda

Filmkockák (Martin Scorsese)

A sokak számára már jól ismert Martin Scorsese, aki eddig is nagyszerű filmeket készített:

(2006) A Tégla - Leonardo DiCaprio,Matt Dammon és Jack Nicholson főszereplésével
(1995) Casino - Robert De Niro,Sharon Stone és Joe Pesci főszereplésével
(1976) Taxisofőr - Robert De Niro,Jodie Foster főszereplésével

Most új filmet láthat tőle a nagyközönség,amely mentes a maffiától vagy a gengszertfilmektől,ez a történet a családi mozidélután egyik darabja lesz. A Hugo egy árváról fog szólni, a rendezőnek ez lesz az első 3D-ben készült filmje.
A film a tervek szerint idén Novemberben kerül bemutatásra.
Főszereplők: Asa Butterfield, Chloe Grace Moretz, Sacha Baron Cohen, Ben Kingsley, Jude Law, Ray Winstone, Christopher Lee, Helen McCrory, Richard Griffiths, Frances de la Tour, Emily Mortimer és Michael Stuhlbarg.
Alapjául Brian Selznick The Invention of Hugo Cabret című meséje szolgált.

Egy kis ízelítő a filmből :) :

A végére pedig egy személyes kedvenc.
Henry Selick rendezte animációs film a Coraline. A film Nail Gaiman regényéből készült.
Coraline egy magányos kislány, szülei ugyan otthon dolgoznak (írók), de egyáltalán nem foglalkoznak vele. Egy nagy, régi, vidéki ház egyik lakását bérelik ki és a film elején költöznek be, így Coraline felderítő utakra indul a hatalmas kertben. A házban különc alakok laknak, például a kiöregedett revüsztárok, Miss Spink és Miss Forcible, számtalan terrierjükkel, vagy az orosz akcentussal beszélő furcsa öregember a tetőtérben, aki régen tornász volt, de most állítása szerint egércirkuszt próbál létrehozni. Majd egyszer csak elkezd esni az eső és mivel Coraline nem tud kimenni a házból ezért azt kezdi el felfedezni. Talál egy titkos ajtót is, amely egy furcsa és első látásra tökéletesnek tűnő fordított világba vezet: odaát a másik anyukája várja, aki törődik vele, a kedvenceit főzi és azt szeretné, ha örökre vele maradna, de csak akkor maradhat a kislány abban a világban ha a szemei helyére gombokat varrat,mivel a másik világban lévő szüleinek is a szeme helyén az van.
A történet tele van bizarr jelenetekkel, szereplőkkel, képekkel (kosztümös egerek, szellem gyerekek, dimenziók között szabadon közlekedő macska, aki segít Coraline-nak).
Ezt a mesét nem csak a fiatalabb korosztály nézheti meg, hanem a felnőttek számára is nyújthat maradandót.


:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése